Агроіндрустрія України

Хранителі долі: лікарі з Дніпра врятували життя пораненого бійця!

Хранителі долі: лікарі з Дніпра врятували життя пораненого бійця!
8417 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні лікарі з Дніпра все ж таки змогли дати відповідь на питання: що трапилось із 32-річним бійцем з Кіровоградщини. Нещодавно його доправили до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова. Чоловік був у надважкому стані. Тож сказати про те, чи житиме він, сказати не міг ніхто. Але сьогодні лікарі таки змогли дати відповідь на це питання.

5 березня біля Красногорівки тривала перестрілка. В результаті чого один з наших бійців дістав сильне поранення. Куля пройшла на виліт через мозковий отвір. За словами Сергія Риженко снайперська куля увійшла у тім’я, пробивши там отвір, а вийшла в потиличній ділянці. В результаті такого поранення, сильно постраждала ліва півкуля мозку. Коли лікарям доправили до лікарні хворого, який перебував в комі, ніхто навіть не ризикував робити прогнози, адже сказати точно, чи виживе він, було майже неможливо.

На своїй сторінці в Фейсбуці Сергій Риженко зазначив: «Нейрохірурги видалили кісткові уламки та зруйновані ділянки мозку. Всі ці дні тривала боротьба за життя. Нині стан вдалося стабілізувати. Владислав опритомнів. Але вся права половина тіла у Владислава залишається паралізованою. На щастя, центр мовлення, який теж розташований у лівій півкулі, поки що вдається врятувати. Владислав може розмовляти та розуміє мову. Попереду — тривале лікування та реабілітація».

Тож хай там як, проте жити чоловік точно буде. Йому доведеться пройти довгий та нелегкий шлях, перш ніж він зможе знову повернутись до нормального життя, але час є час. Всі вітають лікарів із вдало проведеною операцією. Адже це одна із найскладніших задач – прооперувати мозок так, аби не пошкодити ті клітини, які можна врятувати. А бійця вітають з початком одужання та зичать міцного здоров’я та сил.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео