Агроіндрустрія України

Більше 2-ох тисяч звернень громадян до держекоінспекції за 2020 рік

Більше 2-ох тисяч звернень громадян до держекоінспекції за 2020 рік
108987 ПЕРЕГЛЯДІВ

За підсумками минулого року Державна служба екологічної інспекції отримала 2284 звернення від громадян Україні. Це на 16% більше, ніж у 2019 році. Найбільша кількість звернень сталась у Києві та області. Та це не каже про те, що в нас стала гіршою екологічна ситуація, це показує, що не лише державу цікавить екологія, а й громадяни України починають розуміти свої права та обов’язки, тож вже не проходять повз, а повідомляють нас про небезпеку, розповів Андрій Мальований.

За його словами, на базі цих звернень Держекоінспекція проводить позапланові перевірки на підприємствах та виявляє порушників. Така свідома позиція громадян допомагає карати тих, хто не дотримується законів української держави. Після отримання вашого листа чи телефонного дзвінка, обирають інспектора, який позапланово вирушає до місця, вказаного у повідомленні та перевіряє, чи дійсно стався факт порушення закону. Після перевірки він звітує про виконану роботу, що ви можете самостійно перевірити.

Для того, аби звернутись до екологічної інспекції, вам необхідно скласти листа, в якому вказано прізвище, ім’я та по батькові, того, хто звертається, місце проживання, контакти, що саме порушено, дата, підпис і за наявності фото порушення. Відправити повідомлення ви можете до будь-якого територіального відділення екологічної інспекції вашого регіону. Якщо ж вам хочеться, аби на повідомлення відреагували відразу, то можете зателефонувати на гарячу лінію за телефоном +38 (044) 521-20-38.

Після того, як ви склали позов, а екоінспекція його отримала, на сайти формують справу. За посиланням ви можете самостійно стежити за тим, на якому етапі зараз знаходиться розгляд вашого звернення. Офіційну відповідь від екоінспекції про те, чи були виявлені порушення і кого покарано, ви отримаєте особисто через 30 діб, після надсилання листа.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео