Агроіндрустрія України

На Одещині командира підрозділу бригади судитимуть за одержання хабаря

188864 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Військової прокуратури Одеського гарнізону, 29.12.2020 до суду направлено обвинувальний акт стосовно командира одного з підрозділів радіотехнічної бригади за фактом прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 1 ст. 368 КК України).


За даними слідства, вказаний військовослужбовець одержав від підлеглого військовослужбовця неправомірну вигоду в сумі 200 доларів США за непроведення службового розслідування щодо його можливого порушення обов’язків військової служби та не ініціювання переведення
до іншої військової частини для подальшого проходження служби.


Крім того, раніше, 14.12.2020, за участі прокурорів Військової прокуратури Одеського гарнізону, Малиновський районний суд закінчив судовий розгляд відносно пособника у вказаному кримінальному правопорушенні.


Так, старшині роти, який сприяв вчиненню кримінального правопорушення, призначено покарання у виді арешту на гауптвахті строком
на 3 місяці, з позбавленням права займати посаду на 1 рік.


Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції в Одеській області .

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: хабар,командир,Військова Прокуратура,обвинувальний акт,військовослужбовець

© 2020 agroindustry.info

Мої відео