Агроіндрустрія України

Тринадцяту добу триває страйк криворізьких гірників, 192 залишаються під землею

Тринадцяту добу триває страйк криворізьких гірників, 192 залишаються під землею
21441 ПЕРЕГЛЯДІВ

Деякі з шахтарів поїхали до Києва пікетувати Верховну Раду. Тим часом, за інформацією протестувальників, що залишаються під землею, адміністрація КЗРК планує провести перемовини за участі зручних для себе учасників від протестувальників. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомляє голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

Майже двісті гірників Криворізького залізорудного комбінату залишаються під землею, вимагаючи підвищення зарплати та гідних умов праці. Наразі в акції протесту беруть участь 80 робітників шахти «Батьківщина», 52 — з шахти «Тернівська», 34 — з шахти «Гвардійська», 26 — з шахти «Жовтнева». Делегація з 45 осіб, в тому числі шахтарів Криворізького залізорудного комбінату, прибула до Києва.

За повідомленням Михайла Волинця, попередньо в проєкті бюджету на 2021 рік на потреби вугільної галузі передбачено 4,5 млрд грн при визначеній Міненерго потребі в 13,1 млрд грн.

«Вже зрозуміло, що цієї суми на сталу роботу державних вугледобувних та суміжних підприємств не вистачить», — зазначає голова Незалежної профспілки гірників.

Теги: страйк,шахтарі,Кривий Ріг

© 2020 agroindustry.info

Мої відео