Агроіндрустрія України

Еміль Арутюнян: для дітей, що проживають у соціальному центрі провели спеціальний освітній проект з питань захисту своїх прав

Еміль Арутюнян: для дітей, що проживають у соціальному центрі провели спеціальний освітній проект з питань захисту своїх прав
21261 ПЕРЕГЛЯДІВ

Захист прав дітей з соціально незахищених шарів має бути пріоритетним в Україні. Так вважають свідомі підприємці та меценати Дніпра. Розділяють цю думку у першу чергу Еміль Карленович Арутюнян та Олександр Володимирович Петровський, засновник та голова Міжнародного Благодійного фонду «Солідарність». Як друзі та партнери у справах благодійності вони влаштували дітям з Дніпровського соціального центру «Добре вдома» цікаве та інформативне тематичне заняття у рамках спеціального проекту.

Освітній проект для дітей з особливими потребами – важлива соціальна місія


Міжнародний благодійний фонд «Солідарність» на чолі зі своїм засновником та головою Олександром Володимировичем Петровським протягом багатьох років беруть активну участь у житті та розвитку дітей соціально незахищених категорій, а також дітей з особливими потребами. Дніпровський меценат Еміль Арутюнян регулярно долучається до благодійних акцій. Цього разу він надав допомогу Фонду у реалізації соціального проекту для дітей, які тимчасово перебувають у Дніпровському соціальному центрі «Добре вдома».
«Добре вдома» - унікальний у своєму роді заклад в обласному центрі, де з різних причин тимчасово можуть перебувати діти, які потрапили у складну ситуацію чи мають певні проблеми зі здоров’ям. Створений свого часу як експериментальний заклад з попередження сирітства, цей унікальний дитячий будинок переріс у справжній соціальний центр з відповідними послугами і ставленням до юних мешканців. Тому у центрі приділяють таку значну увагу всебічному розвитку дітей: окрім базових знань та навичок тут намагаються пристосувати молодь до життя у суспільстві, познайомити їх з основними громадянськими правами та обов’язками. Соціальний центр не ставить за мету лише повністю і всебічно опікати дітей. Його завдання більш широкі – починаючи самостійне життя, молодь повинна мати достатньо знань і навичок, вміти обслуговувати свої базові потреби та за необхідності захистити власні права. На це і направлений захід, який влаштували Фонд «Солідарність» та меценат Еміль Арутюнян.
Останній проект був присвячений захисту соціальних прав дітей. Дітям розповіли, які права та обов’язки вони мають, а також яким чином вони можуть самостійно захищати свої права, куди звертатися у випадку їх порушення. У цікавій лекційно-ігровій формі вихованцям закладу розповіли базові правила, дали можливість дітям поставити питання, що їх цікавлять, та самостійно зробити висновки з почутого. Таким чином, діти, які не мають родини або належать до проблемних соціальних прошарків, можуть стати повноцінною частиною правового суспільства. У доросле життя вони прийдуть юридично грамотними, що допоможе їм влаштувати власне життя та стати корисним членом громади.

Еміль Арутюнян: добрі справи на соціальній ниві


Ні Олександр Петровський з заснованим ним Фондом, ні Еміль Арутюнян не збираються зупинятися на вже зробленому. Крім корисних і цікавих занять у соціальному центрі , такі ж інформативні проекти в ігровій формі проводяться і в інших закладах. Один з них – Дніпровський дитячий будинок-інтернат для дітей з інвалідністю. Адаптувати таких дітей до повноцінного життя – непросте, але важливе завдання, за яке взявся Фонд «Солідарність» на чолі з Олександром Володимировичем та Емілем Карленовичем.
Вихованці Дніпровського ДОР відвідали цікавий концерт, влаштований меценатами, а пізніше були запрошені на пікнік. Частування дітям також влаштували меценат Еміль Арутюнян за активної допомоги та участі Олександра Петровського та Фонду.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович

© 2020 agroindustry.info

Мої відео