Агроіндрустрія України

Під час карантину СБУ викрила майже 400 інтернет-агітаторів, що поширювали фейки про коронавірус

Під час карантину СБУ викрила майже 400 інтернет-агітаторів, що поширювали фейки про коронавірус
203514 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слідство встановило, що 18 з них діяли за завданням російської сторони. Викриті злочинці працювали у 11 українських містах, зокрема у Дніпрі. Таку інформацію оприлюднила пресслужба СБУ.

Кіберфахівці Служби безпеки України заблокували під час карантину понад 2,6 тисячі спільнот із понад мільйонною аудиторією, викрили 385 інтернет-агітаторів, які поширювали різноманітні фейки про епідемію коронавірусу. Стосовно 18 з них СБУ розпочала кримінальні провадження за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади (ст. 109 і 110 Кримінального кодексу України). Агітатори, якими керували російські спецслужби, «працювали» у Києві, Одесі, Дніпрі, Львові, Херсоні, Полтаві, Кропивницькому, Конотопі, Івано-Франківську, Хмельницькому та Жашкові.

Щодо інших виявлених 367 агітаторів, СБУ спрямувала інформацію про них до Національної поліції. 160 осіб вже притягнуто до адміністративної відповідальності за поширення неправдивих чуток, які можуть викликати паніку або порушення громадського порядку.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео