Агроіндрустрія України

У Херсоні судитимуть держреєстратора за незаконну реєстрацію права власності на торговельний центр

У Херсоні судитимуть держреєстратора за незаконну реєстрацію права власності на торговельний центр
30432 ПЕРЕГЛЯДІВ
Ідеться про державного реєстратора однієї з сільських рад Херсонської області, яка, за даними слідства, незаконно зареєструвала право власності на нежитлову будівлю торговельного центру у місті Херсоні.
Установлено, що у 2018 році самовільно побудовано будівлю торгово – офісного центру, яка у встановленому законодавством порядку не приймалась в експлуатацію. Проте держреєстратор у порушення діючого законодавства зареєструвала право власності на вказаний об’єкт за одним із товариств. У подальшому було здійснено поділ самобуду на дві адреси та відчужено іншими фізичними особами.
Унаслідок таких дій Херсонську міську раду, як власника земельної ділянки, розташованої під об’єктом, позбавлено права користування та розпорядження частиною земельної ділянки площею 0,07073 га, а територіальній громаді спричинено матеріальну шкоду в сумі 786 270 грн.
Наразі на майно обвинуваченої накладено арешт та пред’явлено цивільний позов з метою відшкодування шкоди, спричиненої кримінальним правопорушенням.
Окрім того, прокуратурою пред’явлено до суду позовну заяву в інтересах держави до товариства та фізичних осіб про визнання незаконними та скасування рішень держреєстратора, яким незаконно зареєстровано за товариством право власності на самочинно побудоване нерухоме майно – торгово-офісний центр.
На цей час досудове розслідування завершено, а обвинувальний акт за ч. 1 ст. 362, ч. 3 ст. 365-2 КК України скеровано на розгляд до суду.

 

Підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна або без такої.
 
Пресслужба прокуратури Херсонської області

© 2020 agroindustry.info

Мої відео