Агроіндрустрія України

В Україні розпочато перший етап послаблення карантинних обмежень

В Україні розпочато перший етап послаблення карантинних обмежень
203243 ПЕРЕГЛЯДІВ

З дотриманням соціальної дистанції, «масковим» режимом та ще низкою протиепідемічних заходів уряд дозволив повернутися до роботи підприємствам, відкрив сквери, парки та зони відпочинку.

Викладач одного з дніпровських коледжів Микола Клюшник — затятий шахіст. Розповідає, до введення жорсткого карантину баталії на дошці вів із товаришами щонайменше двічі на тиждень.

«Ми домовилися в перший день після карантину прийти пограти. Одне діло, коли граєш «онлайн», однак наживо все-таки набагато краще», — каже Микола Клюшник.

26-річна Анастасія Нізельник в парку вперше за два місяці. Зустрілася з друзями, хоча зізнається, на самоізоляції сидіти втомилася, проте не впевнена, що зняття карантину на часі.

«Ніби хворих стає більше, а карантинні заходи скоротилися. Я вважаю це неправильним. На мій погляд, дивно взагалі відкривати парки. Але раз вже відкрили, то чого не скористатися цією можливістю», — каже Анастасія.

Можливістю радо скористалися і матусі з малечею.

«Чудовий настрій! Ми вибралися нарешті сьогодні погуляти», — каже матуся Інна Шевченко.

«Кожного дня, навіть два рази на день треба гуляти. Сидіти вдома з малечею просто неможливо. Божевілля якесь! Дітям вкрай необхідно позбавлятися зайвої енергії», — зізнається матуся Еліна Черемісіна.

Наразі до роботи готуються повернутись кафе й ресторани. Щоправда, за умови дотримання чітко визначених правил.

«Всередину заходити не можна. Ми працюємо відповідно до постанови МОЗ. Все в одноразовому посуді. Обслуговуємо гостей в індивідуальних засобах захисту», — пояснює адміністраторка ресторану Оксана Абакумова.

Для прогулянок відкрили не тільки парки, а й набережні. Подружжя Водоп’янових серед тих, хто насолоджується першим днем повернення до звичного життя.

«Ми мешкаємо біля набережної. Ми з Ольгою, моєю дружиною, завжди могли вийти прогулятися в будь-який момент. Під час карантину було вкрай незвично, що нікуди не можна виходити. Максимум — у магазин», — розповідає дніпрянин Роман Водоп’янов.

Хоча карантин і пом’якшили, але протикарантинні правила не скасували. У громадських місцях все ще потрібно носити маску або респіратор. Мати документи, що засвідчують особу. Пересуватися максимум удвох, а ще дотримуватися соціальної дистанції в півтора метра.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео