Агроіндрустрія України

Відбувся відкритий чемпіонат України з сучасного п’ятиборства

Відбувся відкритий чемпіонат України з сучасного п’ятиборства
61663 ПЕРЕГЛЯДІВ

Змагання є основним стартом відбору членів збірної країни, які поїдуть на першість Європи та поборються за ліцензії на Олімпіаду у Токіо. В особистому заліку серед чоловіків переможцем став Денис Павлюк, срібло — у Владислава Ридванського, а третім виявився Павло Зведенюк. Жінки завершували чемпіонат вправою на коні.

Цьогоріч відкриті змагання у Дніпрі зібрали не тільки кращих спортсменів України, а й представників збірної Білорусі. Михаліні Гринкевич двадцять чотири роки. Десять з них дівчина займається сучасним п’ятиборством. Михаліна каже, про участь в українських змаганнях дізналася лише за кілька днів до початку чемпіонату.

"Плавання було не особливо вдалим. Фехтування, можна сказати — вдало. У вас гарні коні, тому ми не особливо морочилися, були впевнені, що проїдемо. А під час бігу просто зробили свою роботу", - зізнається білоруська спортсменка Михаліна Гринкевич, переможниця відкритого чемпіонату України з сучасного п’ятиборства.

Тетяну Рогачову, батько — професійний боксер, спочатку віддав на плавання. Втім, коли у Могильові, рідному місті спортсменки, відкрилась секція сучасного п’ятиборства, Тетяну захопив саме цей вид спорту. На чемпіонаті України білоруска виборола срібну медаль. Дівчина пояснює, чому вищою сходинкою п'єдесталу поступилася партнерці по команді.

"Це з плавання все почалося. У кожному виді потрохи не вистачило. Але кінцевий у нас вид був — це кінь. І там досить все добре склалося. І в підсумку я стала другою. Я задоволена своїми результатами", - каже срібна призерка змагань Тетяна Рогачова.

Українка Анастасія Чижова зайняла перше місце серед юніорок. Втім дівчина до останньої дисципліни — конкурсу, за сумою балів лідирувала в особистому заліку і серед дорослих. Проте припустилася прикрої помилки та у підсумку виявилася лише четвертою.

"Ну, там була повністю моя помилка. Так як я не впоралася з керуванням і через це втратила час. І плюс через те, що я зробила коло, це називається вольт. Через нього теж йдуть штрафні очки. І через це мені не вистачило, здається, близько чотирьох очок до третього місця", - зазначає Анастасія Чижова, учасниця змагань у Дніпрі.

Бронзу чемпіонату здобула ще одна представниця України — Зінаїда Батрак. Загалом у змаганнях, які відбулись за підтримки благодійного фонду “Солідарність” взяли участь понад сто спортсменів усіх вікових категорій.

 

 

Читайте також: Наші спортсмени здобули перемогу на міжнародній регаті у Туреччині

© 2020 agroindustry.info

Мої відео