Агроіндрустрія України

62% громадян України задоволені роботою Президента, - соціологи

62% громадян України задоволені роботою Президента, - соціологи
78855 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українці дають високі оцінки діяльності Володимира Зеленського та його команди. Про це свідчать результати опитувань Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та Київського міжнародного інституту соціології (КМІС). Тривали вони з 4 по 19 листопада, а презентували їх 25 листопада у Києві. 

"Перші кроки діяльності президента і його команди 62% громадян України оцінюють позитивно (19% - повністю позитивно, 43% переважно позитивно). Негативні оцінки дали 24%, що вдвічі більше, ніж у серпні", - йдеться в результатах дослідження. 

Також опитування показало, що 75% позитивно розцінюють ініціативу Президента України до діалогу з  президентом РФ Володимиром Путіним. Рішення про відведення військ від лінії розмежування теж оцінюється позитивно.

Водночас негативно сприймаються такі рішення: впровадження ринку землі сільськогосподарського призначення (позитивно - 24%, негативно - 58%), рішення про приватизацію великих державних підприємств: негативно - 55%, позитивно - 22%", - зауважила директорка фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.

За результатами опитувань, негативно оцінили ініціативу перемовин із президентом РФ Путіним 15%, а 10% українців не змогли відповісти або їм було байдуже. Рішення про розведення військ позитивно оцінили 59% респондентів, негативно - 26%.

38% громадян підтримують ініціативу легалізувати гральний бізнес. А рішення вивести з тіні видобуток бурштину підтримують 71%. 

"Наразі ситуація для правлячої команди та для Зеленського не є драматично критичною, але загрозливі тенденції ми бачимо", - вважає науковий директор фонду "Демократичні ініціативи" Олексій Гарань.

За його словами, громадяни України, як і раніше, очікують від Зеленського зниження тарифів і поліпшення життя. 

Опитування проводилося в 110 населених пунктах у всіх регіонах України, крім Криму та непідконтрольних уряду територій Донецької та Луганської областей. Внаслідок польового періоду зібрано 2 тис. 41 анкету, похибка вибірки не перевищує 2,3%.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео