Агроіндрустрія України

Іран так і не надав Україні «чорні скриньки» зі збитого літака МАУ

Іран так і не надав Україні «чорні скриньки» зі збитого літака МАУ
203311 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна прагне узгодити з іранською владою механізми юридичної відповідальності за цю трагедію. Крім того, Київ продовжує вести переговори з Тегераном про отримання самописців зі збитого у січні цього року літака Boeing 737-800.

Раніше іранська влада вже декілька разів заявляла про передачу самописців Україні, однак «чорні скриньки» дотепер не віддали.

«Наша мета номер один — це отримати скриньки, мета номер два — чітко виписати й узгодити з Іраном механізми юридичної відповідальності за цю трагедію, кроком номер три буде реалізація цих досягнутих домовленостей», — зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Літак компанії МАУ Boeing 737 розбився 8 січня після вильоту з аеропорту. Він виконував рейс Тегеран-Київ. На борту було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули. Іранська влада визнала, що літак збили помилково. В країні вже затримали кількох осіб, які можуть бути причетні до цієї трагедії. Президент Ірану Хасан Роухані пообіцяв, що усі винні будуть покарані.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео