Агроіндрустрія України

Українці почали отримувати допомогу в розмірі однієї тисячі гривень

Українці почали отримувати допомогу в розмірі однієї тисячі гривень
61985 ПЕРЕГЛЯДІВ

На виплати з державного бюджету спрямовано 10,6 мільярдів гривень. Таку інформацію оприлюднила пресслужба Міністерства соціальної політики.

23 квітня держава почала виплачувати одноразову допомогу в розмірі 1 тисячі гривень пенсіонерам, які отримують менше 5 тисяч гривень пенсії. Також вона призначена громадянам, які одержують державну соціальну допомогу у зв’язку з інвалідністю та за віком замість пенсії.

Майже сім мільйонів громадян, які отримують пенсії та державну соціальну допомогу на рахунки у банках, тисяча буде виплачена не пізніше 24 квітня. Громадянам, котрі отримують відповідні виплати через пошту, листоноші доставлять гроші додому протягом 5 календарних днів з дня надходження коштів.

Як зазначають у Мінсоцполітики одноразову грошову допомогу отримають: — пенсіонери, розмір пенсії яких з урахуванням передбачених законодавством надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації пенсії, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи та інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, не перевищує 5000 гривень станом на 1 квітня 2020 року; — одержувачі державної соціальної допомоги особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю (крім осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю, які одночасно з цією допомогою отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника або державну соціальну допомогу дитині померлого годувальника, передбачену Законом України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю»); — одержувачі державної соціальної допомоги особи, які не мають права на пенсію, та особи з інвалідністю; — одержувачі тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючі особи, які досягли загального пенсійного віку, але не набули права на пенсійну виплату.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео