Агроіндрустрія України

Двом очільникам комісій з проведення незаконних виборів до «народної ради днр» повідомлено про підозру

Двом очільникам комісій з проведення незаконних виборів до «народної ради днр» повідомлено про підозру
224718 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

У квітні 2023 року житель окупованого російськими військами м. Ясинувата, розділяючи погляди загарбників на «узаконення» влади в захоплених громадах, обійняв посаду «голови територіальної виборчої комісії №10». У той же час в м. Донецьк місцева мешканка очолила «дільничну виборчу комісію № 300».
 
       
 
З метою допомоги державі-агресору у створенні ілюзії нібито вільного і прозорого волевиявлення громадян щодо їх майбутнього, чоловік та жінка організували підготовку виборів до «народної ради днр». Вони здійснювали керівництво роботою комісій, підписували незаконні рішення та забезпечували інформування виборців про зареєстрованих кандидатів. Також підозрювані розпоряджались грошима, які на так званий виборчий процес виділила рф.
 
За оголошеними окупаційною владою результатами «плебісциту», перемогла партія «єдина росія». У подальшому обрано очільника «днр» та сформовано так званий парламент.
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео