Агроіндрустрія України

Вимагали сплатити гроші за неіснуючий борг – на Донеччині викрито двох братів

Вимагали сплатити гроші за неіснуючий борг – на Донеччині викрито двох братів
340248 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам повідомлено про підозру у вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 КК України).

 

За даними слідства, у травні 2023 року підприємець з м. Курахового разом зі своїм братом організували злочинну схему з вимагання грошей у колишнього співробітника оптової бази. Готівку потерпілий мав віддати за начебто недостачу товару на складі. «Заборгованість» ділки оцінили у 400 тис. грн.

 Через деякий час після чисельних погроз, злякавшись за своє життя, містянин сплатив частину грошей. Декілька місяців зловмисники продовжували систематично погрожувати йому фізичною розправою.

 У березні 2024 року під час особистої зустрічі з «боржником» задля підтвердження реальності своїх погроз один з «рекетирів» побив потерпілого. Проте зрозумівши, що він не зможе швидко розплатитись, підозрювані зменшили суму до 100 тис. грн.

 21 квітня одразу після передачі вказаних коштів у м. Селидовому чоловіків викрито «на гарячому» та затримано у порядку ст. 208 КПК України.

 Наразі вирішується питання щодо обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 Оперативний супровід - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Максимальне покарання за вказаною статтею 12 років з конфіскацією майна.

  

Відділ інформаційної політики

Донецької обласної прокуратури

© 2020 agroindustry.info

Мої відео