Агроіндрустрія України

Повідомлено про підозру співробітниці бюджетної установи «днр», яка видає маріупольцям «документи» російського зразку

Повідомлено про підозру співробітниці бюджетної установи «днр», яка видає маріупольцям «документи» російського зразку
201864 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури жительці м. Маріуполя заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

У квітні 2023 року жінка підтримала окупацію міста російськими військовими й працевлаштувалась на «адміністративну» посаду. Вона очолила міське відділення № 1 так званої державної бюджетної установи «багатофункціональний центр надання державних й муніципальних послуг днр».
 
 
Допомагаючи загарбникам «легалізувати» злочинну владу в окупованому місті, «начальниця» координує роботу підлеглих працівників відповідно до вимог федерального законодавства й нормативних актів фейкового суб’єкта рф. Вона тримає на особливому контролі питання підготовки та видачі маріупольцям «документів» російського зразку - зокрема, свідоцтв про народження і смерть, реєстрацію та розірвання шлюбу, прав на нерухоме майно тощо. При цьому підозрювана використовує дані так званого республіканського нотаріального архіву «міністерства юстиції» квазіреспубліки.
 
Оскільки жінка переховується від українського правосуддя, її оголошено у розшук.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимально їй загрожує 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео