Агроіндрустрія України

Двом співробітникам «пенсійного фонду» та «сільської адміністрації днр», які запевняють людей в легітимності влади рф, повідомлено про підозру

Двом співробітникам «пенсійного фонду» та «сільської адміністрації днр», які запевняють людей в легітимності влади рф, повідомлено про підозру
395047 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Лівобережної окружної прокуратури двом громадянам заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

У березні 2022 року мешканець Маріупольського району погодився з політикою рф щодо окупації українських земель та почав співпрацювати зі ставлениками кремля. Чоловік обійняв псевдопосаду «секретаря Талаківської сільської адміністрації Новоазовського району днр».
 
       
 
Кар’єра так званого службовця почалась з організації та проведення культурних і масових заходів. Нині «секретар» здійснює повноваження сільського голови, коли той перебуває у відпустках, спілкується з місцевими «депутатами», веде засідання «ради» та підписує її фейкові рішення. Окрім цього він складає звітність з обліку населення, а також худоби й техніки, що залишились у селян в окупації.
 
Друга підозрювана – ексголовний спеціаліст одного з відділів Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області. У червні 2022 року маріупольчанка обійняла посаду керівника так званого клієнтського відділу в Орджонікідзевському районі міста «відділення фонду пенсійного та соціального страхування рф по днр».
 
«Чиновниця» активно просуває ідеї отримання мешканцями міста паспортів рф для оформлення «російських» пенсій. Крім того, вона підписує нікчемні документи та проводить «круглі столи» й «виїзні прийоми», під час яких запевняє присутніх у нібито легітимності влади рф в регіоні.
 
Наразі псевдочиновників оголошено у розшук та стосовно них здійснюється спеціальне досудове розслідування.  
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео