Агроіндрустрія України

ГУ ДПС у Черкаській області: на Черкащині триває операція «Урожай-2023»

ГУ ДПС у Черкаській області: на Черкащині триває операція «Урожай-2023»
330769 ПЕРЕГЛЯДІВ

Головне управління ДПС у Черкаській області  нагадує, що у регіоні  триває операція «Урожай», основною метою якої є контроль за повнотою сплати податків сільгосптоваровиробниками, а також громадянами, які  самостійно обробляють власні земельні  ділянки та реалізують сільгосппродукцію.

Так, сільськогосподарськими товаровиробниками, які здійснюють вирощування зернових культур, сплачено ПДФО 1183,8 млн грн, що становить 14,4 % від загальної суми надходжень цього податку по Черкаській області.

У результаті проведення цієї операції вже забезпечено надходження податку на доходи фізичних осіб до бюджетів області лише від надання в оренду земельних ділянок (паїв) в сумі 306,2 млн гривень. Про це інформує виконуючий обов’язки начальника ГУ ДПС у Черкаській області Володимир Жаврід.

«Не зважаючи на те, що терміном розрахунку по договорах оренди земельних ділянок визначено грудень поточного року, сплата ПДФО суб’єктами господарювання  триває  протягом року», - зазначає очільник обласної податкової.

Він підкреслює, що метою проведення операції «Урожай-2023» є наповнення скарбниць місцевих громад, повнота нарахування і сплати податків, неухильне виконання землевласниками вимог чинного законодавства, яке регулює земельні і трудові відносини та оплату праці.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео