Агроіндрустрія України

На Черкащині більше 10 тисяч платників зареєстрували РРО/ПРРО

На Черкащині більше 10 тисяч платників зареєстрували РРО/ПРРО
394934 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Черкаському регіоні впродовж семи місяців цього року 2650 суб’єктів господарювання, які перебувають на обліку в Головному управлінні ДПС в Черкаській області, зареєстрували 3407 реєстраторів розрахункових операцій (із них 2308 – програмних РРО). Як зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Сергій Гришко, загалом в області 15 144 класичних та програмних реєстраторів розрахункових операцій зареєстрували 10 652 суб’єкти господарювання. Поміж них програмним рішенням скористались більше 6 тисяч платників, зареєструвавши понад 7,8 тисяч ПРРО.

Керівник обласної податкової наголошує на тому, що умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є саме їхня реєстрація у контролюючих органах: «Ми вчергове звертаємось до платників податків: якщо ви здійснюєте готівкові/безготівкові розрахункові операції, то зобов’язані використовувати класичні або програмні реєстратори розрахункових операцій. Якщо ж із 1 жовтня контролюючий орган встановить факт непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, – застосовуватимуться фінансові санкції, передбачені п.1 ст. 17 Закону України № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Нагадаємо, Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновив положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

При цьому, звільняються від відповідальності суб’єкти господарювання, які порушили законодавчі норми у сфері застосування РРО/ПРРО, вчинені у період із 1 січня 2022 року до 1 жовтня 2023 року, крім відповідальності за порушення порядку здійснення розрахункових операцій під час продажу підакцизних товарів, здійснення діяльності з купівлі/продажу іноземної валюти, діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор.

Наголошуємо! Виконання вимог зазначеного вище закону звільняє вас від відповідальності та усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок. ДПС використовує виключно ризикорієнтовну модель організації та здійснення контрольно-перевірочної роботи, а тому не проводить безпідставних перевірок платників податків.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео