Агроіндрустрія України

10 років ув’язнення за співпрацю з фсб у знищенні наших військових – суд ухвалив вирок мешканці Краматорського району (ФОТО)

10 років ув’язнення за співпрацю з фсб у знищенні наших військових – суд ухвалив вирок мешканці Краматорського району (ФОТО)
341129 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури Дружківським міським судом ухвалено вирок жительці с. Кіндратівка за несанкціоноване поширення інформації про розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Її засуджено до 10 років позбавлення волі.
За даними слідства, у 2022 році проросійськи налаштована громадянка погодилася співпрацювати з представником держави-агресора, аби допомогти наблизити окупацію села. У свої 68 років жінка через «Telegram» передавала співробітнику фсб дані про розташування та переміщення українських військових і техніки.
 
 
Пенсіонерка збирала інформацію від односельців, черпала дані з чуток та приватних розмов. Не виїжджаючи за межі свого населеного пункту, вона спромоглася наразити на небезпеку Краматорський район, адже надавала російським силовикам локації, які розміщувалися у м. Дружківці та с. Новоандріївці.
 
За таку «роботу» виконавиці пропонували гроші, проте вона відмовлялася, адже мала виключно ідеологічні мотиви. У переписці засуджена наполягала, щоб атаки по місцях дислокації наших захисників обов’язково мали бути максимально ефективними та чіткими.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. На вирок жінка чекала під вартою.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео