Агроіндрустрія України

Полтавський національний педагогічний університет віншує музейників

Полтавський національний педагогічний університет віншує музейників
326667 ПЕРЕГЛЯДІВ

З нагоди Міжнародного дня музеїв ректорат ПНПУ імені В. Г. Короленка долучився до віншувань працівників музейної галузі, які відбулися 18 травня. Місто Полтава і Полтавщина славляться своїми музеями, які увічнюють історичне минуле краю, видатних діячів та події. А освітня діяльність університету безпосередньо пов’язана з підготовкою фахівців, які поповнюють колективи музейників. На факультеті історії та географії їхня підготовка здійснюється за освітньою програмою «Історія та археологія». З ініціативи кафедри історії України Угоди про співпрацю були укладені та поновлені з Полтавським краєзнавчим музеєм, Національним музеєм-заповідником українського гончарства в Опішному, Історико-культурним заповідником «Більськ», Лубенським краєзнавчим музеєм імені Г. Стеллецького, Державним історико-культурним заповідником «Поле Полтавської битви», Літературно-меморіальним музеєм І.П. Котляревського, Літературно-меморіальним музеєм В.Г. Короленка. Вони є також стейкголдерами спеціальності 032 Історія та археологія.

На базі музеїв майбутні історики та археологи  проходять навчальні та виробничі практики. Між науковцями кафедри історії України та музейних установ склалися ефективні форми співпраці, проведення спільних масштабних і локальних заходів, організація музейних виставок на базі ПНПУ тощо.

Музейних працівників вітали керівники Департаменту культури і туризму Полтавської ОВА. Зокрема його очільниця Ірина Удовиченко відзначила велику роботу зі збереження музейних колекцій в умовах війни. Директор краєзнавчого музею імені Василя Кричевського, член робочої з розробки/оновлення ОП «Історія та археологія» Олександр Супруненко наголосив, що музейні працівники перебувають у постійному пошуку вдосконалення форм своєї роботи, розширюють програму «Музей – вишу».

Ректорат ініціював нагородження Грамотами університету колективи Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського, ІКЗ «Більськ»,  Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному, ДІКЗ «Поле Полтавської битви», Літературно-меморіального музею І. П. Котляревського, Літературно-меморіального музею В. Г. Короленка. За дорученням ректорату грамоти вручила завідувачка  кафедри історії України Людмила Бабенко.

Персональними Грамотами ПНПУ були відзначені наукові співробітники музейних установ, які проводили гостьові лекції для здобувачів освіти зі спеціальності 032 Історія та археологія, на постійній основі співпрацюють над виконанням наукових тем (доцентка Лариса Шаповал), організації практик тощо. Щира вдячність музейникам від освітян!

 

© 2020 agroindustry.info

Мої відео