Агроіндрустрія України

Фанатіють від псевдогероїв «новоросії» та репостять дописи пропагандистів – трьом мешканцям Донеччини повідомлено про підозру

Фанатіють від псевдогероїв «новоросії» та репостять дописи пропагандистів – трьом мешканцям Донеччини повідомлено про підозру
400269 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом громадянам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності, виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікації її учасників (ч. 6 ст. 111-1, ч. 2 ст. 436-2  КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року мешканець м. Маріуполя - затятий прихильник держави-агресора створив у забороненій в Україні соціальній мережі сторінку задля власної інформаційної підтримки окупантів. Позиціонуючи себе так званим військовим кореспондентом, фейковий журналіст безпідставно звинувачує Збройні Сили України в обстрілах Донеччини. У своїх «статтях» та «інтерв’ю» підконтрольним рф телевізійним й інтернет-виданням «воєнкор» розповідає про «подвиги» незаконних збройних формувань. Крім того, цинічно наголошує на необхідності збереження культурної спадщини зруйнованого його ж «кумирами» Маріуполя. За вірне служіння окупантам йому присвоєно звання «заслуженого журналіста днр». 

          
Інша підозрювана – мешканка м. Покровська. У квітні та жовтні минулого року вона активно репостила у соцмережі інформацію з проросійських інтернет-ресурсів. Особливу увагу приділяла дописам кремлівських пропагандистів та протоієрея РПЦ, відомого своїми українофобськими «проповідями». 
Мешканець м. Миколаївки Краматорського району виправдовував злочини російських окупантів у грудні. Він розміщував матеріали з прославлянням осіб, які вбивали українців, ще у одній проросійській соцмережі. Зокрема, захоплювався вигаданими подвигами «вагнерівців» і публікував історії «безсмертних героїв новоросії». До того ж, поширював висловлювання адептів країни-агресора, які порівнювали її напад на Україну з «визволенням Сталінграду».
 Наразі так званого журналіста оголошено у розшук, а двоє інших підозрюваних перебувають під домашнім арештом та їм заборонено користуватись російськими соціальними мережами.
 Досудові розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 Максимальне покарання за санкціями статей – 5 та 12 років ув’язнення з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років.
 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео