Агроіндрустрія України

Викривляє події та підтримує окупацію Донеччини – заочно судитимуть так званого військового кореспондента «Аналітичної Служби Донбасу» (ФОТО)

Викривляє події та підтримує окупацію Донеччини – заочно судитимуть так званого військового кореспондента «Аналітичної Служби Донбасу» (ФОТО)
436650 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурорами Донецької обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом колабораційної діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року мешканець м. Донецька, підтримуючи дії країни-агресора, почав працювати так званим військовим кореспондентом інформаційного агентства «Аналітична Служба Донбасу». Окрім співпраці чоловіка з окупаційною адміністрацією, він також активно коментує російським виданням події, що відбуваються на території тимчасово захоплених міст.

 

У своїх «інтерв’ю» обвинувачений викривляє реальність, розповідаючи про обстріли Донецької області військовослужбовцями ЗСУ. Також він схвалює проведення незаконного референдуму та приєднання окупованих територій до РФ, називаючи це «історичними подіями, на які донеччани чекали більше 3000 днів».

 

З початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України псевдокореспондент висвітлює події з «передової» та фактично змінює їх, розповідаючи про «звірства» українських захисників і «героїзм» окупантів.

 

Обвинувальний акт скеровано до Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська для розгляду по суті.

 

Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Донецької обласної прокуратури

© 2020 agroindustry.info

Мої відео