Агроіндрустрія України

БЕБ співпрацюватиме з правоохоронними органами Чеської Республіки

БЕБ співпрацюватиме з правоохоронними органами Чеської Республіки
379678 ПЕРЕГЛЯДІВ

Директори Бюро економічної безпеки України Вадим Мельник та Національного агентства боротьби з організованою злочинністю Чеської республіки Їржі Мазанек домовилися про стратегічне партнерство та взаємодію. Сторони підписали відповідний Меморандум.

Предметом Меморандуму також є консультування з питань боротьби з організованою злочинністю, проведення спільних розслідувань, обмін інформацією та досвідом, навчання та технічна підтримка.

Вадим Мельник висловив вдячність директору Агентства Їржі Мазанеку за підтримку та співробітництво щодо інституційного розвитку Бюро.

«Підписання Меморандуму є логічним продовженням нашої плідної співпраці з Національним агентством по боротьбі із організованою злочинністю Чехії. Практична щоденна взаємодія, обмін інформацією, аналітика, спільні розслідування, та досвід - дуже багато сфер наших спільних інтересів. Найближчим часом наші працівники будуть долучені до серії тренінгових програм чеських колег. Окремим важливим напрямком є виявлення та блокування фінансових активів рф та рб у Чехії» - зазначив Директор Бюро Вадим Мельник.

Документ підписаний в рамках робочого візиту Директора Бюро до ТУ Бюро економічної безпеки у Львівській області.

Довідково: Національне агентство боротьби з організованою злочинністю (National Organized Crime Agency (NCOZ)) створено у 2016 році. Це виконавчий підрозділ Служби кримінальної поліції та розслідувань.

NCOZ є координуючим, методологічним і контролюючим органом. Виявляє та розслідує організовану злочинність, робить внесок у забезпечення безпеки держави. Відповідно до встановленої підпорядкованості бере участь у вирішенні завдань, покладених на Президію поліції Чеської Республіки та Міністерство внутрішніх справ Чеської Республіки.

У межах своєї компетенції орган спеціалізується на виявленні організованої злочинності, фінансових злочинів, тяжких економічних злочинів і корупції.

Нещодавно БЕБ узгодило алгоритм взаємодії з Національним контактним пунктом Європол в Україні. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-nalahodzhuie-stratehichne-ta-operatyvne-spivrobitnytstvo-z-ievropolom-v-ukraini

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,міжнародні зустрічі,NCOZ,меморандум

© 2020 agroindustry.info

Мої відео