Агроіндрустрія України

Дев’ять років за ґратами - прокуратура відстояла в апеляційному суді покарання трьом злодіям, які скоїли розбійний напад на пенсіонерку

Дев’ять років за ґратами - прокуратура відстояла в апеляційному суді покарання трьом злодіям, які скоїли розбійний напад на пенсіонерку
406331 ПЕРЕГЛЯДІВ
Дніпровський апеляційний суд підтримав правову позицію Бахмутської окружної прокуратури та залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким трьох мешканців смт Нью-Йорк м. Торецька засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна за скоєння розбійного нападу, поєднаного із проникненням у житло, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 187 КК України).
Суд встановив, що 25 вересня 2016 року чоловіки віком 35, 41 та 50 років, один з яких вже мав судимість за умисне вбивство і крадіжку, прийшли до житлового будинку у м. Торецьку, щоб заволодіти майном власниці однієї з квартир. Поки старший зі зловмисників «прикривав» своїх спільників на вулиці, ті увійшли до під’їзду, але помились адресою і вдерлись до іншого помешкання.
Побачивши в кімнаті літню жінку, нападники приставили їй до горла ніж та відібрали золоту обручку і грошові кошти. Коли 67-річна потерпіла закричала, злодії вистрибнули з балкона 2-го поверху та, отримавши переломи ніг, з місця злочину зникли.
У серпні 2021 року Дзержинський міський суд, незважаючи на невизнання зловмисниками своєї провини, погодився з беззаперечними доказами сторони обвинувачення та призначив кожному покарання у вигляді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Не погодившись з вироком, засуджені подали апеляційну скаргу, у задоволенні якої наразі відмовлено.
Вирок вступив у законну силу.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео