Агроіндрустрія України

Викрали майно «Укрзалізниці» на 5,6 млн грн – на Донеччині підозрюються поліцейський та його спільник

Викрали майно «Укрзалізниці» на 5,6 млн грн – на Донеччині підозрюються поліцейський та його спільник
311412 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури старшому оперуповноваженому сектору кримінальної поліції відділу поліції №4 Маріупольського РУП ГУНП в Донецькій області та мешканцю м. Торецька повідомлено про підозру у викраденні чужого майна, вчиненому за попередньою змовою групою осіб у великих та особливо великих розмірах в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 28, ч. 4, ч. 5 ст. 185 КК України).
За даними слідства, у липні 2022 року правоохоронець разом зі своїм спільником розробили злочинну схему з викрадення майна Регіональної філії «Донецька залізниця» АТ «Укрзалізниця». Для реалізації свого задуму підозрювані залучили ще п’ятьох чоловіків, запевнивши їх у необхідності перевезти майно, яке начебто намагались викрасти невідомі особи, у інше місто для його збереження від крадіїв.
Таким чином правопорушники двічі викрали з ділянок залізничної колії на станціях Курдюмівка та с. Щербинівка Бахмутського району проводи, троси та інші деталі до контактної мережі загальною вартістю 5,6 млн грн.
Наразі досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення поліцейського від займаної посади.
Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.
Максимальне покарання за вказаними статтями - до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео