Агроіндрустрія України

Прославляння звірств окупантів та заперечення бомбардувань Маріуполя армією рф – двом мешканцям Донеччини повідомлено про підозру

Прославляння звірств окупантів та заперечення бомбардувань Маріуполя армією рф – двом мешканцям Донеччини повідомлено про підозру
411964 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом мешканцям м. Добропілля та м. Новогродівка Покровського району повідомлено про підозру у поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).
 
 
За даними слідства, у березні-квітні 2022 року чоловіки активно репостили у своїх акаунтах забороненої в Україні соціальної мережі матеріали, що шкодять державним інтересам та інформаційній безпеці України.
Один з підозрюваних розміщував публікації з прославлянням збройних сил рф та «героїзацією» окупантів, які вдерлись на мирну українську землю, а другий поширював відеозаписи із висловами щодо нібито непричетності армії держави-агресора до бомбардувань м. Маріуполя та інший контент про майбутнє «визволення» України від «нацистів».
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

 

© 2020 agroindustry.info

Мої відео