Агроіндрустрія України

Віртуальний капремонт - посадову особу судитимуть за розтрату бюджетних коштів в особливо великих розмірах

Віртуальний капремонт - посадову особу судитимуть за розтрату бюджетних коштів в особливо великих розмірах
365921 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно заступника Добропільського міського голови, який обвинувачується у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненій в особливо великих розмірах, та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
За даними слідства, у квітні 2020 року посадовець, будучи начальником відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Добропільської міської ради, уклав договір з товариством з обмеженою відповідальністю на виконання капітального ремонту елементів благоустрою Палацу спорту на загальну суму понад 965 тис грн.
При цьому обвинувачений достеменно знав, що зазначені у договорі роботи, зокрема розбирання старого асфальтобетонного покриття, вивіз сміття та улаштування нової тротуарної плитки, фактично проведені у 2019 році іншим підприємством за кошти благодійних організацій.
Натомість у подальшому замовник підписав акт робіт, начебто виконаних підрядником, що призвело до безпідставного перерахування на рахунок останнього вищезазначених бюджетних коштів.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео