Агроіндрустрія України

Контрдиверсійні навчання в Одеській області розкривають реальні злочини

Контрдиверсійні навчання в Одеській області розкривають реальні злочини
273616 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України вже не перший день і не в одній області проводить контрдиверсійні навчання. Наразі вони відбуваються в Одеській області. Такі самі навчання плануються також у Запоріжжі, Києві, Сумах та більшості інших областей. І саме в ході таких навчань стало можливим розкрити цілий ряд правопорушень – від досить невеликих і до масштабних.

Контрдиверсійні навчання – це заходи, спрямовані на відпрацювання різноманітних можливих сценаріїв розвитку подій. Наразі загроза заворушень та атак дуже велика. І відповідні служби повинні знати, як діяти у таких випадках. Саме тому проводяться такі навчання – з метою відточити навички взаємодії різних відомств між собою задля того, щоб цивільні громадяни відчували себе у спокої, а різноманітні об'єкти критичної інфраструктури мали відповідний захист від диверсій.

Одеська область розташована у такому місці, що подібні навчання дійсно необхідні зараз. Поряд море, через яке можуть прийти провокації. Окрім цього під боком й кордони одразу з двома країнами – Румунією та Молдовою. Також тут знаходиться велика кількість важливих об'єктів, що потребують захисту правоохоронців. Окрім цього й всі інші установи також повинні мати впевненість у тому, що у разі небезпеки вони отримають свій захист. І саме щоб забезпечити це Служба безпеки України й організувала контрдиверсійні навчання.

У таких тренуваннях бере участь велика кількість підрозділів. Національна гвардія, ЗСУ, Національна поліція, прикордонники, представники ДСНС, різноманітні управління Служби безпеки України, а також міська влада та самоврядування – всі вони об'єдналися задля однієї мети – забезпечити захист. Навчання проводяться у кілька етапів та у максимально реалістичних умовах. Використовується відповідна техніка та озброєння, силовики знаходяться у повному умундируванні та насправді перебувають у режимі абсолютної готовності, навіть не дивлячись на те, що це лише тренування. Але при цьому все це приносить реальні наслідки. Сталися справжні, не тренувальні затримання та інші досить цікаві події.

Наприклад, відомо, що аж 6 автомобілів серед тих, що перевірялися, перебувають у розшуку. У інших транспортних засобах вдалося знайти зброю, яку заборонено мати при собі. Також виявили й наркотики та їх дилерів. А "вишенькою" стало те, що затримали двох чоловіків, що не просто перебувають у розшуку з причини вчинення правопорушення, а їх розшукує Інтерпол – міжнародна організація. На контрольно-пропускному пункті їх було виявлено, розпізнано та оперативно затримано. Фактично вийшло так, що лише навчання дали змогу знайти реальні загрози. І ніхто не знає, чим вони могли закінчитися.

Окрім таких епізодів відомо, що 75 осіб хотіли перетнути кордон, але їм було відмовлено. Люди хотіли потрапити на територію нашої країни, але справді вагомих причин на це не було. Трьом особам і взагалі було заборонено в'їзд до України. Також було складено понад 580 адміністративних протоколів та 9 кримінальних проваджень за різними статтями Кримінального кодексу України.

Наразі навчання ще не закінчені. Вони продовжуватимуться. Попереднього у Службі безпеки України повідомляють, що вони відбуватимуться аж до початку березня. Так каже речниця управління Служби безпеки України в області – Ганна Шевчук.

Підрозділи, що проходять ці контрдиверсійні навчання, просять жителів області зберігати спокій. Попереджають також, що можуть бути якісь незручності. Але в разі зупинки транспорту є велике прохання –  виконувати вказівки правоохоронців. Це просто перевірки, які потрібно також відпрацювати. Окрім цього Служба безпеки України залучає всіх небайдужих повідомляти, якщо стають відомими якісь протиправні дії чи наміри вчинити такі. Так можна убезпечитися від цього й зробити так, щоб навчання були лише навчаннями й не переросли у справжні операції.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео