Агроіндрустрія України

У Дніпрі рятуватимуть людей за допомогою QR-кодів

У Дніпрі рятуватимуть людей за допомогою QR-кодів
227705 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Дніпрі людям, що входять у групи тих, кому необхідна екстрена допомога, нададуть спеціальні браслети з QR-кодами. До таких осіб належать тяжкохворі, люди з психічними розладами та особи похилого віку.

Таке нововведення запропонував та вже почав запроваджувати "Фонд соціальних ініціатив". Зі слів заступника голови правління цієї організації, такі браслети покликані зменшити кількість випадків, коли люди проходять повз тих, кому потрібна допомога. Часто думають, що якщо людина лежить посеред вулиці, то вона – в стані алкогольного сп'яніння. А насправді нерідко людині потрібна допомога. Такі браслети допоможуть, по-перше, розпізнати хвору людину, а по-друге, дізнатися базову інформацію і допомогти.

QR-код на браслеті можна швидко просканувати за допомогою телефону. Після цього буде надана інформація, яка дозволить не тільки ідентифікувати людину (ПІБ та дата народження), а й така, що допоможе зрозуміти, що робити, адже будуть перераховані алергії, захворювання та група крові. Також серед інформації будуть способи зв'язку з довіреною особою та рекомендації, що робити.

Перед видачею такого браслету людині, що потребує його, потрібно звернутися до територіального центру соціального обслуговування. Там пройде опитування, де нею і буде надана та інформацію, що надалі буде показана при скануванні коду. Після чого особа отримає SOS-браслет.

Наразі такі рятувальні браслети мають вже близько 600 осіб. Більшість з них особисто вирішили, що потребують такої допомоги та самостійно звернулися до територіальних центрів. Загалом же у Дніпрі проживає понад 15 тисяч осіб, кому може знадобитися такий браслет. І ініціативу збираються продовжувати.

Можливо, приклад Дніпра надихне й інші міста України на таке нововведення. Задум хороший, а головне дієвий, тому не виключено, що скоро можна буде почути про появу таких браслетів і десь ще.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео