Агроіндрустрія України

ЄВРОСОЮЗ ВИДІЛИТЬ УКРАЇНІ 1,4 МІЛЬЙОНА ЄВРО ДЛЯ РЕАГУВАННЯ НА ГІБРИДНІ ЗАГРОЗИ З БІЛОРУСІ

ЄВРОСОЮЗ ВИДІЛИТЬ УКРАЇНІ 1,4 МІЛЬЙОНА ЄВРО ДЛЯ РЕАГУВАННЯ НА ГІБРИДНІ ЗАГРОЗИ З БІЛОРУСІ
380318 ПЕРЕГЛЯДІВ

         Матті Маасікас – голова представництва Європейського Союзу в Україні повідомив, що ЄС виділив !,4 млн євро для реагування на гібридні загрози з Білорусі.

Таке повідомлення посол висвітлив на своїй сторінці в Twitter.

Маасікас додав, що обговорював ситуацію, що виникла на кордоні з Білоруссю з Денисом Монастирським – міністром внутрішніх справ України.

"ЄС виступає солідарним з Україною, допомагає рішуче реагувати на гібридні атаки й без заподіяння шкоди правам людини. Перше виділення коштів у розмірі 1,4 мільйона євро в процесі реалізації", - заявив Маасікас.

Як відомо, Україна наразі використовує усі можливі засоби реагування на гібридні загрози від Кремля.

Було ухвалене рішення, згідно з яким керівництво Нацгвардії України розташувало підрозділи 4-ої бригади швидкого реагування на західному кордоні. Гвардійці виконуватимуть завдання спільно із підрозділами Державної прикордонної служби та Національної поліції.

Військовослужбовці будуть використовувати різні засоби контролю місцевості. Серед них: авіація для моніторингу, безпілотні комплекси, літаки МВС. Всі вони допомагатимуть швидко реагувати та за потреби перекидати особовий склад підрозділів Національної Гвардії України.

Воєнно-політичне керівництво держави сподівається на підтримку та взаємодію між усіма силовими відомствами, що були залучені з метою посилення захисту на кордоні з Білоруссю.

Близько 8,5 тисяч поліцейських, бійців НГУ та військовослужбовців Держприкордонслужби стежать за безпекою на кордоні.

 

 

 

© 2020 agroindustry.info

Мої відео