Агроіндрустрія України

Держави-члени ЮНЕСКО об'єднуються для збільшення інвестицій у освіту

Держави-члени ЮНЕСКО об'єднуються для збільшення інвестицій у освіту
417693 ПЕРЕГЛЯДІВ

Глави держав та урядів та міністри освіти з більш ніж 40 країн ухвалили в середу Паризьку декларацію - глобальний заклик, ініційований ЮНЕСКО та Францією, збільшити інвестиції в освіту після кризи Covid-19.

У розпал пандемії 1,6 мільярда дітей та підлітків були позбавлені можливості навчатися у класі. Серед них 500 мільйонів учнів, переважно на Півдні, не мали доступу до дистанційного навчання. ЮНЕСКО швидко згуртувалася, об'єднавши держави, міжнародні організації та бізнес у рамках Глобальної коаліції на підтримку освіти, що дозволило забезпечити безперервність освіти у 112 країнах.

З 2015 року держави-члени ЮНЕСКО домовилися про рівень фінансування освіти від 4 до 6% ВВП або від 15 до 20% державних видатків, проте більшість країн ще не досягли цього порога. Більше того, виявляється, що країни з низьким рівнем доходу виділяють на освіту лише 1% від суми пакету стимулюючих заходів, вжитих після COVID-19, тоді як найбагатші країни витрачають на освіту лише 2,9% від цього пакету.

 

Внаслідок цих обмінів думками було прийнято Паризьку декларацію з освіти. У цьому документі держави-учасниці зобов'язуються покращити інвестиції, спираючись на державне фінансування та співробітництво державного та приватного секторів.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео