Агроіндрустрія України

Завдяки прокуратурі державі повернуто майже 60 га земель вартістю 47 млн грн

Завдяки прокуратурі державі повернуто майже 60 га земель вартістю 47 млн грн
5048 ПЕРЕГЛЯДІВ
Верховним судом підтримано позицію Волноваської окружної прокуратури щодо повернення у власність держави земельної ділянки площею 57, 2 га та вартістю 47 млн грн.
 
Встановлено, що 2008 році приватному підприємству в оренду було надано земельну ділянку державної власності у Маріїнському районі Донецької області для експлуатації кар'єру з видобутку коаліну. Проте, у 2017 році дія договору оренди закінчилась, а ПАТ «Великоанадольський вогнетривкий комбінат» землю районній державній адміністрації не повернуло.
 
Захищаючи інтереси держави, Волноваська окружна прокуратура звернулася  до господарського суду Донецької області з позовом щодо повернення земельної ділянки. Проте, рішенням суду першої інстанції у задоволені позовних вимог прокуратури було відмовлено.
 
Принципово відстоюючи свою позицію, прокуратура оскаржила вказане рішення у Східному апеляційному господарському суді. За результатами розгляду апеляційної скарги прокурора, рішення суду першої інстанції скасовано, позовні вимоги  окружної прокуратури задоволені у повному обсязі.
 
Однак, відповідач не погодився із вказаним рішенням та, не бажаючи повертати земельну ділянку, звернувся з касаційною скаргою до Верховного суду, який, в свою чергу, повністю погодився з позовними вимогами прокурора та рішення апеляційного суду залишив без змін.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео