Агроіндрустрія України

6 мільйонів гривень боргів по зарплаті ліквідовано на Чернігівщині

6 мільйонів гривень боргів по зарплаті ліквідовано на Чернігівщині
401625 ПЕРЕГЛЯДІВ

Оплата праці – юридичний та моральний обов’язок кожного роботодавця, а його невиконання – привід для відповідальності. Тому захист економічних прав населення є одним із головних напрямів у роботі органів державної виконавчої служби.

Як розповіли у Північно-Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Суми), завдяки роботі державних виконавців Чернігівського регіону з початку 2021 року було погашено 6 мільйонів гривень заборгованої зарплати. Так, найбільше коштів за цей час своїм робітникам сплатили: ПрАТ “ЧеЗаРа” – 3 мільйони гривень, ДП “Чернігівоблавтодор” – майже 500 тисяч гривень та Полтавське обласне комунальне підприємство ТОВ “Верітас Інвест Груп”, яке погасило перед своїми працівниками понад 300 тисяч гривень. Цього результату фахівці юстиції досягли завдяки застосуванню великого спектру заходів правового впливу, зокрема арешту майна та банківських рахунків підприємств.

Варто зазначити, що не менш вирішальну роль у задоволенні економічних інтересів працюючого населення Чернігівщини відіграла й передача державними виконавцями описаного та конфіскованого майна боржників на реалізацію в OpenMarket «СЕТАМ». У системі даного електронного аукціону кожен охочий має можливість внести свою пропозицію та стати власником виставлених лотів. Своєю чергою, отримані від торгів кошти, перераховуються працівникам для погашення боргу.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео