Агроіндрустрія України

Начальнику відділу псевдоміграційної служби НЗФ РФ заочно повідомлено про підозру

Начальнику відділу псевдоміграційної служби НЗФ РФ заочно повідомлено про підозру
297799 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури «начальнику отдела миграционной службы Горловского ГУ МВД ДНР» заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з листопада 2014 року 47-річний зловмисник організовує діяльність підпорядкованого йому так званого отдела миграционной службы Горловского ГУ МВД ДНР. Зокрема, з впровадження механізму обов’язкового отримання мешканцями тимчасово окупованих територій Донецької області «паспортов гражданина ДНР».

Крім того, отримувати вказаний документ вимушені особи, які працюють у гуманітарній, медичній та соціальних сферах, а також пенсіонери. У разі відмови, їм загрожує звільнення з роботи та позбавлення можливості оформлення пенсійних виплат.

За даними правозахисних організацій на непідконтрольній українській владі території Донеччини вже видано понад 700 тис псевдопаспортів.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео