Агроіндрустрія України

Василь Вірастюк не депутат!

Василь Вірастюк не депутат!
379569 ПЕРЕГЛЯДІВ

За позовом Олександра Шевченка Верховний суд переглянув рішення ЦВК про визнання кандидата від партії “Слуга народу” як депутата Івано-Франківської області і скасував протокол .
Від 19 травня були встановлені результати проміжних виборів до Верховної ради у 87-му окрузі Івано-Франківської області, за якими Василя Вірастюка оголосили обраним депутатом . Та 24 травня Верховний суд України повідомив у прес-службі про скасування протоколу через позов Шевченка, і визнали результати на шести виборчих дільницях не дійсними через неврахування голосів усіх виборців .
Нагадаємо,4 квітня ЦВК оприлюднило результати виборів за якими переможцем став Василь Вірастюк . Того ж дня у мережі “Опора” повідомили ,що з 20-ти дільниць на шести з них виявлено розбіжність у підсумках голосів відданих за Олександра Шевченка. Центральна виборча комісія 5 квітня визнала перемогу Василя Вірастюка ,але супротивник відразу сказав , що не погоджується з його перемогою та подав до суду .
Позов кандидата Олександра Шевченка від партії “За майбутнє” був частково задовільнений, однак прохання зобов’язати ЦВК продовжити встановлення результатів виборів ,та внести зміни до підсумкового протоколу з урахуванням даних з шести дільниць, де лідером став Шевченко, Верховний суд відхилив . Але за новими даними відомо, що ЦВК зобов’язали все ж встановити результати виборів в одномандатному 87-му виборчому окрузі.
Також зазначається , кандидат Вірастюк або ЦВК мають право на апеляцію, та можуть оскаржити рішення до Великої Палати Верховного Суду, висновок якої буде остаточним .

© 2020 agroindustry.info

Мої відео