Агроіндрустрія України

#НЕВІДОМЕ_ПРО_ ВІДОМИХ: Богдан Сітарчук – артист Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського

#НЕВІДОМЕ_ПРО_ ВІДОМИХ: Богдан Сітарчук – артист Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського
229141 ПЕРЕГЛЯДІВ

 


Богдан Сітарчук – випускник кафедри хореографії психолого-педагогічного факультету Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, артист Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського.


Народився Богдан у 1996 р. у Полтаві. У 8 років став учасником Зразкового художнього колективу ансамблю народного танцю «Барвінок» Палацу дитячої та юнацької творчості. Саме тут він вперше познайомився з розмаїттям танцювальної палітри жанрів та стилів, з національною культурою України та особливостями її фольклору.


З роками цікавість юного хореографа переросла в потребу до ґрунтовного вивчення народної хореографії, тому, закінчивши школу, у 2013 р. він вступив до Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка на спеціальність 024 Хореографія. Саме в університеті Богдан Сітарчук знайшов однодумців і наставників – педагогів кафедри хореографії і психолого-педагогічного факультету, які визначили його світогляд та прагнення до професійного самовдосконалення.


З перших днів навчання Богдан став учасником Народного ансамблю танцю «Весна» під керівництвом заслуженого працівника культури України Лілії Пригоди. Репетиції, виступи, участь у конкурсах, знову репетиції! Життя учасника творчого колективу завжди насичене цікавими подіями. Знайомство з репертуаром ансамблю відкрило Богдану нові обрії хореографії народів світу. Іспанський танець «Сегідилья» та «Рутульський танець» стають його найулюбленішими, але й українські танці посідають особливе місце в світогляді юного хореографа: «Гопак», кадриль «Дев′ятка», лемківський танець «Колечко», хореографічна мініатюра «Горлиця» та інші номери – фундаментальна основа народної хореографії України.


Талант студента третього курсу не залишився непоміченими – Богдана Сітарчука запрошують стати артистом балету Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М. В. Гоголя. Знайомство з різними режисерами, новими стилями у хореографії розкрили нові горизонти для молодого артиста і наблизили до здійснення мрії, адже він працював в улюблених полтавцями виставах: «Остання любов Гетьмана», «Майстер і Маргарита», «Едіт Піаф» і «Ханума».


Влітку 2018 р. Богдан здає вступні іспити до Студії з підготовки акторських кадрів при Національному заслуженому академічному ансамблі танцю України імені Павла Вірського, де впродовж двох років наполегливо навчався, аби неухильно торувати шлях професійного зростання.


Закінчивши студію, Богдан Сітарчук подав документи на конкурс до НЗААТУ імені Павла Вірського і, нарешті, мрія здійснилась! У складі основної трупи ансамблю він розпочав новий етап творчого життя. Дебютував молодий артист у відомому на весь світ танці «Гопак» у хореографії Павла Вірського.
У інтерв’ю наш талановитий випускник зауважує, що упевнено крокуючи у майбутнє, він з вдячністю згадує рідну Альма-матер. Розмірковуючи над покликанням учителя, Богдан стверджує, що педагог – це людина, яка може легко пояснити важкі речі, а своїм громадянським обов’язком визнає необхідність спонукати вихованців до навчання! Хвилюють Богдана і питання долі окремої особистості й усієї держави: «Секрет справжнього людського щастя полягає в тому, щоб бути в ладу з самим собою. Щоб Україна була успішною країною, а ми з вами тримали першість у всіх сферах суспільного розвитку, потрібно аналізувати власну діяльність!», – уважає артист.
Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка пишається своїм випускником Богданом Сітарчуком. А його приклад надихає інших не зупинятись на шляху до мрії, робити для її досягнення все можливе.
Звітний концерт народного ансамблю танцю «Весна» з участю Богдана можна переглянути за покликанням:


© 2020 agroindustry.info

Мої відео