Агроіндрустрія України

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 16 березня 2021 року

8785 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!
Ігноруючи домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи, російсько-окупаційні війська і надалі здійснюють обстріли позицій Збройних Сил України.
З початку цієї доби, 16 березня, було зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Усі вони були здійснені в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід».
Зокрема, окупанти відкривали вогонь із мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів, ручних та станкових протитанкових гранатометів поблизу ВОДЯНОГО що на Приазов’ї.
З ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї противник здійснив обстріл неподалік населених пунктів ТАЛАКІВКА та ГНУТОВЕ, а біля ПАВЛОПОЛЯ – з великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів.
У передмісті АВДЇВКИ та ЛЕБЕДИНСЬКОГО ворог обстрілював позиції українських захисників зі стрілецької зброї.
На дії російсько-окупаційних військ захисники Збройних Сил України відкривали вогонь у відповідь.
Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає.
Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців.
15 березня міні-БПЛА СММ ОБСЄ зафіксував на полігоні, поблизу населеного пункту КРУГЛИК, 27 танків противника. Озброєння було розміщене за межами виділених місць зберігання озброєння, що вказує на те, що противник і надалі проводить навчання, а також нарощує озброєння та кількість військової техніки, демонструючи свою готовність до провокативних дій та силового сценарію.
Також Місією було повідомлено про втрату контролю над просторовим положенням БПЛА середнього радіусу дії в районі ПЕТРІВКИ. Українська сторона ССЦКК інформує, що падіння БПЛА Місії було спричинене роботою станцій РЕБ противника. У такий спосіб окупанти намагаються дискредитувати Збройні Сили України, звинувачуючи у перешкоджанні діяльності СММ ОБСЄ на підконтрольній території.
Противник продовжує роботи з обладнання нових ліній оборони. Передові підрозділи Збройних Сил України зафіксували проведення інженерних робіт з поглиблення та розширення в сторону позицій української сторони біля населеного пункту ШИРОКИНЕ, поблизу МАРІУПОЛЯ, а також в районі населеного пункту ЗАЛІЗНЕ, ТОРЕЦЬКОГО району. Такі дії ворога є прямим порушенням додаткових заходів з посилення режиму припинення вогню.
Українська сторона СЦКК оперативно реагувала на зазначені порушення через СММ ОБСЄ, використовуючи координаційний механізм.
У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Сьогодні піротехнічні розрахунки ДСНС розмінували понад 5 гектарів території та передали на знищення 154 вибухонебезпечні предмети.
Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.
Слава Україні!

© 2020 agroindustry.info

Мої відео