Агроіндрустрія України

Івент-індустрія на карантині: інтерв'ю з ведучою Вікторією Шац

 Івент-індустрія на карантині: інтерв'ю з ведучою Вікторією Шац
23827 ПЕРЕГЛЯДІВ

Карантин через поширення COVID-19 вніс свої корективи в івент-індустрію. Перші тижні ізоляції кожен з ведучих свят переосмислив по-своєму. Хтось відразу почав опановувати нову професію та відкривати нові можливості. Хтось і досі сидить на м'якенькому дивані з філіжанкою кави та чекає, коли ж можна буде з легкість заряджатися емоціями свята. Досвідчені ведучі з чималим досвідом за плечима зуміли знайти нові формати заробітку або вдало вдосконалити набуті професійні знання.
Ведуча Вікторія Шац розповіла про свій досвід на карантині та власну історію. Як хобі переросло в повноцінну роботу, що змінилося в івент-індустрії в період карантинних обмежень, і чому хотіла перекваліфікуватися в коронакризу, читайте в нашому матеріалі.

Драйвовість, талановитість, ніжність ведучої Вікторії відома жителям, як рідного містечка, так і всієї України. Її пригадують сімейні пари, перелистуючи фотоальбом з весільними фото, а молодь хоче бути такою ж енергійною, як ця дівчина.
Ведуча свят - так називається її професія. В івент-індустрії Вікторія Шац 6 років. А свій перший досвід у форматі корпоративу опанувала ще в школі, проводячи "Вечір зустрічі з випускниками". За словами Вікторії, зацікавити гостей на святі було легко, адже вже "спробувала смак" професії тамади, яку неодноразово зустрічала на українських традиційних весіллях. Вікторія мала талант бути ведучою, а інші — очі, щоб розгледіти його та дати поштовх розвитку цілої історії. Так, вже під час "Зустрічі з випускниками" її запропонували бути ведучою на святі Дня Народження. Згодом 15-річною дівчиною її вдалося втримати увагу 100 гостей на весіллі рідного брата. І понеслося.
За освітою Вікторія Шац, ви будете здивовані, юрист. Це в багатьох речах її підтримує.
"Базові знання допомагають у підписанні договору з замовниками, юрист повинен вміти гарно говорити, тому тут теж плюс", - стверджує ведуча Вікторія.
Поєднуючи навчання в коледжі та університеті, вона проводила свята та отримувала задоволення й в принципі непоганий заробіток. Тож мовиться, хобі переросло в основну роботу.
Сьогодні івент-індустрія набирає широких обертів на професійному рівні.
Вчитися сучасних тенденцій можна на різноманітних тренінгах та проєктах. Так, Вікторія Шац розповідає, що спершу це був приклад інших ведучих. А зараз є маса можливостей розвиватися в професії ведучої. Серед масштабних зіркових майстер-класів варто відзначити "Чому жінки ведуть" Юлія Крауз та школа ведучих Володимира Такудіса. Однак, ведучій особливих свят замало знати інтерактиви чи розваги для гостей, важливо вміти робити для себе рекламу. Сфера маркетингу чи не найперша сходинка для просування іміджу ведучої.
Наразі карантин через COVID-19 посприяв переглянути певні корективи в івент-індустрії. Майстер-класи, тренінги, курси кваліфікації відійшли в формат онлайн-навчання. Ведучі свят в Україні почали перекваліфіковуватися та шукати інтерактиви під час коронакризи. Ведуча Вікторія говорить, що думки почати працювати в дома дистанційно були. Проте, маючи хороші навички та досвід за плечима, не залишила улюблену справу через кризу івент-сфери в умовах COVID- 19.
" Останнє свято я провела 14 березня 2020 року (карантин ввели вже 12 березня). Мабуть, тоді ще люди несерйозно поставилися до ізоляції. Але вже за два-три тижні було зрозуміло, що до літа роботи з людьми не буде. Проте, карантин дав нам час побути з рідними, почати робити те, на що завжди не вистачає часу: продовжувати вчитися і вдосконалюватися, щоб в сезон проведення свят ввірватися ще більш підготовленою", - захоплено розповідає ведуча Вікторія.
Цьогоріч через карантин більшість свят перенесли на пізніше. Вікторія стверджує, що якщо не вдалося святкувати 30-річчя, будемо відриватися в 31 рік. А весільні пари просто перенесли свою дату святкування на 2021 рік. Вже багато заброньованих дат і багато бронюється.
З цікавих деталей святкування на карантині варто відзначити сіль та цукор в стіках. Або святкування в масках та з відповідною відстанню одне від одного. Вікторія ж зазначає, що в принципі свята в COVID-19 нічим не відрізняються від звичних.
" Хіба що тим, коли людина чхнула, всі насторожено на неї дивилися, а потім починали жартувати про коронавірус. А ще, дуже часто ми з замовниками дарували гостям призи/подарунки з натяком на карантин: маски, антисептики, мило", - розповідає ведуча Вікторія Шац.

Українське весілля для ведучих нічим не відрізняється від звичайного свята. Просто замість глядачів в залі — ведуча/ведучий, молодята й 100 гостей. На думку ведучої Вікторії, карантин сприятиме збільшенню свят. Адже святкування постійно потрібно буде переносить. Та й весільні пари зможуть більше часу використати на підготовку до важливого в їхньому житті дня в умовах карантину.
До того ж карантин покращить українські весілля в майбутньому. Молодята не боятимуться проводити тематичні весілля (до прикладу піжама-паті). Ведуча Вікторія впевнена, що знайдуться ті шалені сімейні пари, які готові будуть до нових і класних ідей.
"Тематичні весілля це, взагалі дуже цікаво. Ми вже звикли бачити весілля в стилі Тіфані, казкове весілля, королівське, а от піжама-паті на весілля — це щось нове", - говорить Вікторія.
В майбутньому ведучі особливих свят очікують традиційне святкування за участі 40-60 гостей. Можливо запрошувати на святкування 100 гостей відійде в минуле. Здається парадоксом, що робити на святі, де так мало гостей, всі одне одного знають і встигають швидко поспілкуватися. Але якраз на такому святі всі присутні намагаються максимально долучитися до створення атмосфери святкування.
Вікторія Шац за шість років професійної діяльності у сфері івент-індустрії провела найменше свято за участі 12 гостей з молодятами. За словами ведучої, в умовах карантину, коли було дозволено проведення масових заходів з певною кількістю осіб, гостей на весіллі було 50. Хоча це більш менш стандартна середня цифра людей на святі.
"Але скільки б гостей не було на весіллі чи Дні Народженні — це абсолютно не впливає на атмосферу свята. Адже, часто маленькі заходи з маленькою кількістю гостей — можуть бути шаленішими і яскравішими, а ніж за участі 100 людей", - розповідає ведуча.
На карантині Вікторія хоче продовжувати вдосконалювати свої уміння і знання в івент-сфері. Знайти якусь нову власну фішку та почати займатися спортом регулярно. Адже фізична форма та зовнішній вигляд ведучої важливий аспект в конкурентоспроможності.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео