Агроіндрустрія України

На Херсонщині прокуратура наполягає повернути територіальній громаді землю вартістю 6,3 млн грн на узбережжі Азовського моря

На Херсонщині прокуратура наполягає повернути територіальній громаді землю вартістю 6,3 млн грн на узбережжі Азовського моря
169860 ПЕРЕГЛЯДІВ

За позовом Генічеської місцевої прокуратури судом відкрито провадження у справі щодо розірвання договору оренди та повернення територіальній громаді земельної ділянки рекреаційного призначення площею 10 га вартістю 6,3 млн грн.

Прокуратурою з’ясовано, що підприємець отримав в оренду на 49 років земельну ділянку, розташовану на узбережжі Азовського моря в селі Стрілкове Генічеського району для будівництва бази відпочинку. Проте з липня 2019 року орендар перестав виконувати обов’язки передбачені договором щодо сплати коштів за користування землею.

Унаслідок таких дій, до бюджету сільради не надходять значні кошти, а орган місцевого самоврядування позбавлений можливості передати вищевказану землю іншому орендарю на більш вигідних умовах.

Виявлені порушення стали підставою для звернення прокуратури до господарського суду з вимогою розірвання договірних відносин та повернення землі в розпорядження територіальної громади.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

© 2020 agroindustry.info

Мої відео