Агроіндрустрія України

Новорічна виставка у Дніпровському ботанічному саду

Новорічна виставка у Дніпровському ботанічному саду
108815 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Дніпровському ботанічному саду триває новорічна виставка кімнатних рослин. Такого роду виставка проводиться вже не вперше. За словами директора ботанічного саду Анатолія Кабара на показі представлені не лише рослини, а й різноманітні сувеніри, які виготовляли працівники саду. Одна із відвідувачів каже, що придбала собі перші кімнатні рослини. Розповідає, що взяла маленькі, тому що з ними менше клопоту і цікаво яким буде результат. Гостя Ірина на виставці вперше, але кімнатними рослинами займається все життя. «Я обрала фіалку, побачила на сайті та вирішила подивитись, може ще під’їду. Дивилась також кіпариси, все ж таки Новий Рік, захотілось новорічного», - ділиться присутня виставки.


Цікавим є те, що на виставці можна не лише подивитись чи придбати рослин, а й отримати рекомендації науковця з догляду про рослин. Завідувачка лабораторії тропічних та субтропічних рослин Ірина Домницька розповідає, що у продажі також є рослини, які при спеціальному догляді можуть давати плоди. Наприклад, червона гуаява, на смак схожа на суниці зі спеціями. Рослина за віком молода, їй 2-3 роки. Якщо добре поливати, своєчасно пересаджувати, то вона через рік-два квітуватиме. Інколи потрібно обприскувати і головне, щоб взимку було якомога більше світла.


Усі зібрані кошти на виставці будуть використанні на благоустрій Дніпровського національного університету. Завітати на показ можна у будні дні з 8:00 до 15:00 години. Виставка триватиме до 24 грудня.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео