Агроіндрустрія України

Порятунок «Старої вежі» у Дніпрі

Порятунок «Старої вежі» у Дніпрі
90049 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Дніпрі на проспекті Гагаріна в аварійному стані знаходиться колишній ресторан «Стара вежа». Будівлі вже понад 100 років. Дніпровський екскурсовод Леся Логашова вирішила розповісти суспільству про масштаби цієї проблеми. За її словами, із старовинної будівлі можна зробити музей або ж цікавий арт-простір.


Жителі Дніпра пам’ятають колишній ресторан «Стара вежа», щоправда вже декілька років він не приймає гостей. Головною стравою ресторану була запечена картопля в горщиках зі свининою. Шкода, що така унікальна історична будівля зараз руйнується та занепадає. До сих пір ресторан «Стара вежа» так і не знайшла свого господаря.


Назва ресторану не випадкова. Його збудували на початку 20 століття в якості водонапірної вежі для регулювання тиску і витрати води у водопровідній мережі. Колись ця вежа була практично окраїною міста. Проте, на сьогоднішній день це один із пожвавлених ділянок Дніпра.


Не хотілось би, щоб така споруда зникла з карти міста і з пам’яті жителів. Адже, є можливість зробити із занепалої будівлі центр притягнення людської уваги.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео