Агроіндрустрія України

Мо Фара поставив собі за мету встановити світовий годинний рекорд в Брюссельській алмазній лізі

Мо Фара поставив собі за мету встановити світовий годинний рекорд в Брюссельській алмазній лізі
24687 ПЕРЕГЛЯДІВ

Чотириразовий олімпійський чемпіон Мо Фара буде прагнути побити світовий рекорд, коли повернеться на трасу на зустрічі Діамантової ліги в п'ятницю в Брюсселі.

Фара націлена на годинний рекорд Хайле Гебрселассіє в 21,285 км (13,255 миль), встановлений в 2007 році.

«Я вірю, що зможу це зробити. Я хочу встановити світовий рекорд », - сказав Фара, який перейшов на біг по шосе після Олімпійських ігор в Ріо.

37-річний британець, який не брав участі в змаганнях після Чиказького марафону в жовтні минулого року, ніколи не встановлював світових рекордів. Рідкісний годинний забіг, в якому спортсмени намагаються подолати якомога більшу дистанцію за 60 хвилин, пройде без фанатів через обмеження, пов'язаних з коронавірусів.

«Цей рекорд вже давно встановлено кимось, хто багато зробив для легкої атлетики», - сказав Фара, шестикратний чемпіон світу на дистанціях 5000 і 10 000 метрів.

«Ми збираємося зробити це в Брюсселі».

Великий ефіоп Гебреселассіє очікує, що Фара стане 12-м спортсменом, що встановив рекорд, вперше встановлений англійцем Альфредом Шраббом в 1904 році. Фара, який має намір змагатися в дистанції у 10 000 метрів на відкладених в наступному році Олімпійських іграх в Токіо, повернеться до шосейних гонок в наступні вихідні, коли він візьме участь в напівмарафоні на узбережжі Антрім. Потім він буде задавати темп для кенійського рекордсмена Еліуд Кіпчоґе і ефіопа Кененіса Бекеле на відкладеному 4 жовтня Лондонському марафоні.

«Це дивний рік для всіх нас. Ми повинні підтримувати один одного», - сказав Фара.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео