Агроіндрустрія України

Чому мешканець Чернігівщини сплатив за новосілля 137 тисяч гривень?

Чому мешканець Чернігівщини сплатив за новосілля 137 тисяч гривень?
23459 ПЕРЕГЛЯДІВ

Одним із дієвих важелів впливу на неплатників аліментів є занесення фахівцями юстиції особистих даних несумлінних батьків до Єдиного реєстру боржників https://erb.minjust.gov.ua/. Перебування у публічному антирейтингу створює для громадян низку незручностей, зокрема унеможливлює укладання будь-якої угоди з відчуження майна. Пересвідчитися у силі примусових заходів мав змогу й мешканець Бобровицького району Чернігівщини, який протягом тривалого часу накопичив 86-тисячний аліментний борг перед двома доньками.

«Батько був впевнений, що, дочекавшись повноліття дівчат, покладені на нього аліментні зобов’язання втратять свою актуальність. Проте мріям чоловіка не судилось збутися, адже заборгованість і правові санкції стосовно боржників з аліментів не зникають із часом. Наздогнали громадянина примусові заходи, коли той прийшов до нотаріуса оформити придбання нерухомості. Батькові відмовили у здійсненні правочину, адже нотаріус знайшов прізвище клієнта у Єдиному реєстрі боржників», – зазначила Ірина Свистун, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), до складу якого увійшли Полтавська, Сумська та Чернігівська області.

Очільниця додала, що нерухомість неплатник усе ж таки переоформив, але після того, як у повному обсязі погасив заборгованість перед своїми дітьми, що вже сягнула 137 тисяч гривень: 86 тисяч гривень – основний борг, 43 тисячі – штраф за несвоєчасну сплату та більше як 8 тисяч гривень – виконавчий збір.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео