Агроіндрустрія України

Іран готовий виплатити компенсації сім’ям жертв збитого Боїнга, але не одразу

Іран готовий виплатити компенсації сім’ям жертв збитого Боїнга, але не одразу
119910 ПЕРЕГЛЯДІВ

За результатами першого раунду перемовин України та Ірану, компенсації сім’ям жертв будуть виплачені лише тоді, коли буде завершено розслідування. Україна вимагатиме максимальну суму компенсацій, а також офіційних вибачень від Ірану.
Таку заяву зробив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін в ефірі одного з українських телеканалів.
У результаті перемовин, що неодноразово відкладалися з вини Ірану, сторони домовилися про розрахунок компенсацій після того, як буде встановлено повну інформацію про катастрофу, притягнуто винних до відповідальності, а іранська влада принесе офіційні вибачення. Українська сторона вимагатиме під час переговорів, щоб компенсації були максимально можливими.
Єнін також додав, що українську сторону влаштовує готовність Ірану виконувати свої зобов’язання щодо розслідування катастрофи та виплати відшкодувань.
Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна та Іран домовилися про подальшу структуризацію перемовин. Вони відбуватимуться на кількох рівнях: між слідчими, технічними експертами та юристами. А у випадку, якщо Іран затягуватиме переговорний процес, Україна може звернутися до міжнародних судів.

Теги: Інформаційне агентство, новини України,Євген Єнін,Іран
Автор: News Ukraine

© 2020 agroindustry.info

Мої відео