Агроіндрустрія України

У Царичанському районі рятувальники тричі за день гасили загорання сухої трави

У Царичанському районі рятувальники тричі за день гасили загорання сухої трави
55204 ПЕРЕГЛЯДІВ

Майже кожного дня в регіоні знищуються гектари рослинності та руйнуються екосистеми через людську недбалість. Ліквідовувати загорання сухої трави надзвичайникам доводиться і на території сіл, і за межами населених пунктів, і поруч з хлібними полями. Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Дніпропетровській області.

24 липня царичанським рятувальникам довелося їздити по всьому Царичанському району, аби гасити траву. Горіло в Китайгороді, Новоселівці, Могильові. Знищено трохи більше гектара екосистем, постраждалих та загиблих немає, але ж триває пора жнив — особливий пожежонебезпечний період. Найменша необережність у поводженні з вогнем біля хлібних масивів, кинутий недопалок, сірник, іскри від сільгоспмашин можуть стати причиною пожежі, яка призведе до значних матеріальних втрат. Тож рятувальники закликають не спалювати суху рослинність, не розпалювати багаття та не застосовувати будь-який відкритий вогонь поруч із хлібними полями.

Наразі на Дніпропетровщині оголошений високий рівень пожежної небезпеки, коли через спеку та сильний вітер вогонь дуже швидко поширюється. Як це сталося 24 липня у Межівському районі, де через загорання сухої трави у селі Новопавлівка вогонь перекинувся на дачний будинок та господарчу споруду. Ліквідовувати пожежу довелося не тільки за допомогою 6 машин ДСНС, а й залучати добровільні пожежні дружини.

Теги: суха трава,пожежі,рятувальники, Дніпропетровщина,хлібні поля

© 2020 agroindustry.info

Мої відео