Агроіндрустрія України

У Дніпрі собаки змагалися за першість в танцях

У Дніпрі собаки змагалися за першість в танцях
33552 ПЕРЕГЛЯДІВ

Фрістайл із чотирилапими. 24 господарі з песиками приїхали до Дніпра з усіх куточків країни, аби разом... потанцювати. Кваліфікаційні змагання з кінологічного фрістайлу вже втретє проходять у Дніпрі.

Запальна тарантела, нахабний ча-ча-ча та чуттєвий вальс. І це далеко не всі номери, що підготували учасники цьогорічних танців з собаками.

Для Русакової Анни та її стафордшир-тер’єра Річарда це вже сьомі змагання. Дівчина каже, тренується зі своїм улюбленцем щодня:

«Многое очень зависит и от проводника. Главное — спокойное состояние и хорошее настроение мое, потому что собаки всё чувствуют», - розповідає Анна.

Змагання проходять у двох дисциплінах: рух поруч під музику та фрістайл. У першій собака має рухатись біля ноги учасника по чіткому напрямку, у фрістайлі дозволяються будь-які елементи, що демонструють силу, спритність і гнучкість собаки.

“Все эти трюки очень хорошо развивают собаку и физически, и умственно. Они учатся думать»,- каже організаторка змагань Шведченко Ангеліна.

Оцінювати змагання приїхала професійна суддя зі Словаччини Моніка Ольшовська, яка тренує собак вже близько чотирнадцяти років. Вона пояснює:

“Я буду судити наскільки гарне шоу, презентація, і головне — наскільки гарна командна робота, співпраця між собакою та її хазяїном”.

Кінологічний фристайл - офіційний вид спорту, визнаний Міжнародною кінологічною спілкою у 2005-тому році. У Дніпрі він так прийшовся до душі любителям собак, що змагання проводять щороку у вересні та травні, також двічі на рік вони проходять у Києві та один в Одессі.

 

 

Читайте також: У Дніпрі у пенсіонерки-живодерки вилучили 34 собаки

© 2020 agroindustry.info

Мої відео