Агроіндрустрія України

Кабмін скасував дешеву комуналку

Кабмін скасував дешеву комуналку
90215 ПЕРЕГЛЯДІВ

У держави немає грошей на дешеву комуналку для населення. Відтак, цього року українці будуть змушені платити за послуги теплопостачання повну вартість. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства енергетики та навколишнього середовища. 

На своєму засіданні члени уряду скасували обмеження на тарифи з тепла, які ще кілька місяців тому встановили колишні урядовці.

Стара постанова встановлювала максимальні ціни на тепло і гарячу воду, зокрема, граничні тарифи на послугу з теплопостачання для населення: 1,4 тисячі гривень за 1 Гкал за наявності приладів обліку та 35,21 грн за 1 кв. м для помешкань без приладів обліку.

Граничний тариф на послугу постачання гарячої води був на рівні 83,66 гривні за кубометр за умови підключення сушарок для рушників і 75,74 грн за кубометр, якщо їх немає. 

На думку уряду, стара постанова не відповідає ринковим цінам. За законом збитки постачальників тепла і гарячої води (різницю між ринковою ціною та граничною) повинні компенсувати з держбюджету, але грошей на це немає. 

Відтак, підприємства працювали б у мінус, а деякі міста України - залишилися без гарячої води та опалення.  

"Рішення забезпечує стійке проходження опалювального сезону та усуває загрозу відключення міст від газу через економічно необґрунтовані ставки тарифів", – так пояснили своє рішення в Кабміні.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео