Агроіндрустрія України

Зима протрималася недовго: синоптики прогнозують потепління

Зима протрималася недовго: синоптики прогнозують потепління
89827 ПЕРЕГЛЯДІВ

У неділю, 9 лютого, температура зросте до 5 градусів тепла, хоча на сході та у Херсонській, Запорізькій, Миколаївській областях мороз протримається до 10-11 лютого. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомила синоптик Наталка Діденко.

За словами фахівчині, погода в Україні цими вихідними – на всі синоптичні смаки. Ще в суботу у переважній більшості областей буде холодно, особливо вночі, а з неділі стовпчики термометрів почнуть неухильно підійматися. 

«Антициклон із заходу Європи витіснятиме рештки опадів з України, переважатиме суха погода, лише в суботу у південній частині та на Донеччині випадатиме невеликий сніг. Вітер вгомониться, стане невеликим, максимум помірним. Напрямок свій поміняє із північного на південно-західний»,  - йдеться у дописі.

У неділю в східних, Дніпропетровській та Запорізькій областях уночі 12-17° морозу, вдень 2-7° морозу. В західних, Вінницькій, Житомирській, Київській і Чернігівській областях вночі 4-9° морозу, вдень 0-5° тепла. На решті території вночі 9-14° морозу, вдень від 3° морозу до 3 тепла.

На Дніпропетровщині у ніч на понеділок ще морозно до -11 градусів, але вдень потеплішає до -1-2. З вівторка, 11 лютого, та до кінця наступного тижня встановиться плюсова денна температура.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео