Агроіндрустрія України

Обговорення екологічних проблем Кам’янського регіону проігнорували активісти"Голосу природи"

Обговорення екологічних проблем Кам’янського регіону проігнорували активісти"Голосу природи"
61394 ПЕРЕГЛЯДІВ

ГО "Голос Природи" заявило про візит в Кам’янський регіон експертів міжнародної організації Global Greengrants Fund і Bankwatch. Птахофабрика "Оріль-Лідер" запропонувала проаналізувати соціально-екологічний стан області під час круглого столу разом з іншими представниками бізнесу.

"Ми отримали листи від ГО "Голос природи". Повідомляли, що до них мають приїхати міжнародні організації, в тому числі представники Bankwatch, для участі у дослідженні соціально-економічної ситуації у Дніпропетровському регіоні, - розповідає менеджерка з соціальної та корпоративної відповідальності МХП Світлана Мигаль. — Ми надіслали лист, що організовуємо такий круглий стіл із зазначенням дати, часу і, як ви бачили, отримали відповідь, що вони забули нас попередити, що їм такий формат зустрічі не цікавий".

Та на круглий стіл приїхали експерти Українського державного хіміко-технологічного університету. Два роки тому вони розпочали спільну співпрацю із птахофабрикою "Оріль-Лідер".

"Селекціоновано лінію дощового черв’яка роду ЕISENIA, яка добре трансформує тверду фракцію біогазового комплексу в органічне добриво, що в науці називається біогумусом", — поділилася науковими досягненнями інженерка кафедри біотехнологій УДХТУ Катерина Тимчий.

Отримані біодобрива використовують на полях підприємства, де вирощують зернові та технічні культури.

"Застосування цих органічних добрив нам дозволило знизити використання мінеральних на 0,1%", — розповідає директорка Єлизаветівської філії ПрАт "Оріль-Лідер" Тетяна Валанчюс.

Завдяки біогазовому комплексу курячий послід не накопичують і не зберігають на птахофабриці, а одразу утилізують — 300 тисяч тонн за останні 5 років. За цей же час переробили 700 тис. кубометрів стічних вод.

Для оперативної комунікації підприємства із мешканцями громади на птахофабриці запровадили гарячу телефонну лінію — 0800-300-522. Спеціалісти птахофабрики кажуть, що готові співпрацювати з екологами регіону та зацікавленими сторонами. Для холдингу МХП пріоритетними завжди будуть екологічне землеробство і сучасні екологічні стандарти виробництва.

Читайте також: ​Викинуті батарейки отруюють землю

© 2020 agroindustry.info

Мої відео