Агроіндрустрія України

Народне віче під гаслом “Ні капітуляції!” відбулося у 32-х містах України

Народне віче під гаслом “Ні капітуляції!” відбулося у 32-х містах України
202509 ПЕРЕГЛЯДІВ

6 жовтня активісти вийшли на акцію протесту проти реалізації «формули Штайнмаєра». Народне віче пройшло у Дніпрі, Києві, Одесі, Львові, Миколаєві та інших містах України. У Києві на головній площі країни за оцінками поліції зібралося близько 10-ти тисяч людей.

У Дніпрі акція протесту проходила біля будівлі Дніпропетровської ОДА. До установи прийшло майже 300 активістів.

«Ми зібрались тут, аби поки ненав'язливо, у мирний спосіб натякнути, що по-перше, ми дивимось, а по-друге, здати Україну не вдасться», — розповів журналістам учасник «Народного віче» у Дніпрі Олег Черненко. 

Запрошували на «Народне віче» через соціальні мережі. На заході об`єднались активісти з різних громадських організацій, військовослужбовці та волонтери. 

«Віче — це народні збори, це народна думка. Інтереси України зараз можуть дуже сильно постраждати, якщо ми не будемо виходити й говорити, про те, що ми проти», каже організаторка, голова ГО «Ініціативний фронт Придніпров`я» Людмила Шамрай. 

На знак протесту проти капітуляції українських військ зі Сходу країни дніпровські активісти спалили білий прапор. Учасники віче впевнені — Україна здатна перемогти у неоголошеній війні. А перемир'я для нашої країни — поразка.

На Дніпропетровщині на віче збирались у трьох містах. Окрім Дніпра, до акції також долучилися активісти Кривого Рогу. За підрахунками місцевих ЗМІ, на площу Горького до Стели Героїв вийшло близько трьох сотень городян. Місцеві кажуть, це — наймасовіше зібрання з 2014-го року.

Більше сотні людей прийшло на протест у Нікополі. Ветерани, активісти, вдови та матері загиблих бійців зустрілися під будівлею міського виконкому. Вони закликали нікопольських посадовців направити вимогу не допустити капітуляції країни до Верховної Ради, Президента та Уряду.

Загалом народні збори сколихнули 32 міста країни. Наймасовіше віче відбулось у Києві. На майдані Незалежності зафіксовали близько 10-ти тисяч людей. Активісти по всій Україні вимагали від влади не допустити здачі українських інтересів на тимчасово окупованих територіях.

© 2020 agroindustry.info

Мої відео